Nieuws

Ergonomisch dragen

9/05/2023 | Lezingen, Workshops

Draagconsulenten Natalie en Chaya nemen je mee in het ergonomisch dragen. We geven je informatie over hoe je veilig jouw kindje kan dragen. Dit doen we met voorbeelden, zo kan jij goed zien op welke manier het dragen veilig is. We verdiepen ons ook in het hechtingsproces met je kindje, waar het dragen perfect bij aansluit. Na de lezing heb jij een mooie introductie over dragen, weet je wat ergonomisch dragen is, hoe je veilig kan dragen en weet je waar je onze consulenten kan vinden voor een consult.

Vereniging van Draagdoekconsulenten
Als Vereniging van Draagdoekconsulenten is ons doel het bekend maken en het gebruik stimuleren van ergonomisch verantwoorde babydragers. Om als draagconsulent aan te sluiten bij de vereniging dien je een door ons geaccrediteerd opleiding gevolgd te hebben. Hierdoor kunnen wij als vereniging waarborgen dat de kwaliteit van de bij ons aangesloten consulenten van goede kwaliteit is. Wij bieden zelf ook bijscholing aan voor onze consulenten en stimuleren het onderlinge contact.

Als ouder kan je bij onze consulenten terecht voor hulp en advies bij het gebruik van de draagdoek, draagzak of het vinden van het juiste draagsysteem voor jou en je kindje.
Ook in speciale situaties, bijvoorbeeld bij een prematuur geboren baby of als je zelf een bijzondere situatie hebt of als je baby een hulpmiddel nodig heeft, denken onze consulenten graag met je mee.

MoenFestival
Op 3 juni zijn wij met onze consulenten aanwezig op het MoenFestival. We kijken er al enorm naar uit en zien jullie graag in onze stand, waar je verschillende draagdoeken en draagzakken kan bewonderen, ook voor grotere kinderen. Je vindt ons in de Tuinzaal. Tevens is er een doekendokter aanwezig voor kleine reparaties en advies over grote mankementen.

Via deze link kan je onze consulenten vinden:

www.draagdoekconsulenten.nl

 

dots_and_drops_terra