Aroma reset

Zit je soms vast in je denken, of loop je over in emoties? Ben je mentaal moe en ben je toe aan vernieuwde energie? Dit kan heel gemakkelijk door een aroma reset.

Met de aroma reset ruik je aan een melange van 3 etherische oliën. Door de olfactorische bol, je reukorgaan, heb je een directe verbinding met je hersenen. Specifiek een lijntje naar je emoties. Alles is verbonden aan geur, ook herinneringen en emoties. Hierdoor is het zo fijn om met een simpele oefening en kwalitatief goede etherische oliën dingen makkelijker los te laten en zo goed je dag beginnen of af te sluiten. Wil jij de kracht van de natuur ervaren? Kom dan meedoen om 11 uur.
Namens A Touch of Joy doet Kristel vandaag een aroma reset. A Touch of Joy is een hecht team vrouwen die werken met etherische oliën, natuurlijke verzorgingsproducten en meer. Onder ons zijn veel draagconsulentes, maar ook orthomoleculair therapeuten, gecertificeerde aroma therapeuten en allerlei andere kennisgroepen. Door onze brede kennis, op verschillende vlakken, maken wij er onze missie van om elk gezin in Nederland bekend te maken met de kracht van de natuur in hun huishouden.
Start: 11.00 uur in de Kasteelzaal.

 

Agenda 2029 – Laten we ons niet meer aanpassen aan het systeem, maar het systeem aanpassen aan ons!

We worden geconfronteerd met heftige uitdagingen deze tijd. Als we Albert Einstein mogen geloven, kunnen we problemen alleen oplossen als we het denken waaruit de problemen zijn ontstaan eerst ontstijgen. Zodoende hebben wij van Agenda 2029 licht geworpen op het mens- en wereldbeeld wat hieraan ten grondslag ligt. Wat blijkt, er is in essentie geen schaarste, maar overvloed! En wij mensen zijn hier niet om te overleven, maar om te leven! Tevens staan we in essentie in verbinding met alles wat leeft, dus kunnen we met eerbied met onszelf, elkaar aan de aarde omgaan. Met andere woorden, we mogen het potentieel van de aarde en het mens-zijn gaan erkennen en realiseren. Zodoende hebben wij 16 Realise Potential Goals opgesteld. Zo kunnen we samen de aarde en de maatschappij weer in paradijselijke staat gaan herstellen. De wereld overkomt ons immers niet, die creëren wij samen. Creëer jij met ons mee?

Kom lekker luisteren naar ons verhaal! Eerst is er een lezing en daarna doen we een mini workshopje waar je actief of wat passiever aan kan deelnemen. Welkom!

www.agenda2029.nl

Pitch

 

Slapen van baby’s en jonge kinderen

Slapen van baby’s en jonge kinderen…. Is er een onderwerp rondom baby’s en jonge kinderen waar meer over gepraat, naar gevraagd en (niet zelden ongevraagd) advies over gegeven wordt dan het (niet) slapen van je baby? Hoe, hoe lang, waar, wanneer wel en wanneer niet, ritme, verwendheid of toch niet, wat is (niet) normaal? Deze vragen houdt menig ouder bezig.

Niet zo vreemd, want slaap is een vrij belangrijke factor voor een blije baby én blije ouder. Afwezigheid van (goede) slaap kan andersom tot best pittige uitdagingen leiden.

Judith Taken is verpleegkundig babyconsulent en kinderverpleegkundige van Puur & Nabij – praktijk voor je baby en jou, en komt meer vertellen over het thema slapen van baby’s en jonge kinderen.

Hoe slapen kinderen eigenlijk en wat zijn belemmerende en beïnvloedende factoren? Daarnaast staat ze stil bij fabels en feiten over slapen. Uiteraard komen er ook praktische tips aan bod. Wist je bijvoorbeeld dat je het slapen van je kindje kunt ondersteunen middels bepaalde punten onder de voet van je kindje? Benieuwd hoe dan? Kom naar haar lezing? En ze laat het je met alle liefde zien.

Judith Taken – Puur & Nabij, praktijk voor je baby en jou.

Vanuit haar praktijk begeleid ze ouders bij grote en kleine vragen, problemen of uitdagingen tijdens de baby,- en dreumestijd. Ze heeft een achtergrond als kinderverpleegkundige en verpleegkundig babyconsulent. Daarnaast is ze ook draagconsulente, docente Shantala babymassage en Dunstan babytaaltrainer. Enkele van de interventies die ze graag inzet is het gebruik van een draagdoek, of draagzak, veel nabijheid en contact met je kindje en met aandacht kijken wat je kindje aangeeft én nodig heeft.

Judith ziet het als haar missie om jou als ouder zoveel mogelijk te ondersteunen en in jouw kracht als ouder te zetten en je (weer) te laten vertrouwen op je gevoel. Om de keuzes te maken die daarbij passen, zodat de eerste levensjaren zoveel mogelijk ontspannen en tevreden verlopen voor zowel je kindje als ook voor jou. Deze periode van je kindje is namelijk de basis voor het verdere leven.

Judith wordt blij van de groeiende aandacht die er is voor het belang van investeren in de eerste duizend dagen van je kindje en waarom dat zo belangrijk is.
Ze vindt het ook fijn dat er meer bekendheid over de keuzes die je (als ouder, maar ook als professional!) daar zelf in kunt maken.

www.puur-nabij.nl
babypraktijk_puurennabij

 

 

Blauwdruk van het Leven

Nieuwsgierig.. naar hoe jouw start je leven heeft beïnvloed? Wat weet je eigenlijk van jouw start?

Wij zijn allemaal geboren, dat hebben we gemeen. Maar ieder van ons werd geboren op zijn eigen manier. En dit zegt veel over jou! Wil jij meer weten over jezelf en jouw geboorteverhaal? Ben jij als (toekomstig) ouder benieuwd naar hoe je kunt voorkomen dat jij jouw emotionele pijn, angsten en onopgeloste problemen doorgeeft aan jullie baby/kind? Of wil jij meer weten om ouders te kunnen ondersteunen/begeleiden?

Tijdens de lezing en workshop geven Manon Zuuring en Lisette Kotte je een schat aan informatie over hoe jouw start je gevormd heeft, een blauwdruk is van wie jij nu bent en hoe je in het leven staat. Je zal vele ‘aha’ momentjes ervaren, met een lach en een traan. Ineens vallen puzzelstukjes op zijn plaats. Je krijgt inzicht in de reden van gedrag. Bij (h)erkennen begint het.. en het mooie is dat je (oude) patronen los kunt laten als ze niet meer nodig zijn.

Lisette Kotte van Wonderwissel is holistisch therapeut en weet uit eigen ervaring hoe het is als het anders loopt dan verwacht door de vroeggeboorte van haar zoon. In haar praktijk werkt ze onder andere vanuit de geboortepsychologie. Achteraf is er nog heel veel mogelijk om nog een stabiele basis te creëren, óók als je al volwassen bent.


Manon Zuuring is moeder van 6, verloskundige, babymassage en -yoga docent en bijna craniosacraal therapeut. Ze raakte door haar ervaringen als moeder en geboortezorgprofessional erg geïnteresseerd in de effecten van de conceptie, zwangerschap en bevalling. De komst van haar vierde kindje maakte haar enorm bewust dat baby’s zich deze periode herinneren. Met haar praktijk maan.konijn draagt zij bij aan een zachte start en warm welkom. Met zachte aanrakingen nodigt zij uit, het lichaam vertelt. Klachten/ongemak krijgen erkenning en begrip door samen te kijken naar de behoefte(n) eronder.

 

Ergonomisch dragen

Draagconsulenten Natalie en Chaya nemen je mee in het ergonomisch dragen. We geven je informatie over hoe je veilig jouw kindje kan dragen. Dit doen we met voorbeelden, zo kan jij goed zien op welke manier het dragen veilig is. We verdiepen ons ook in het hechtingsproces met je kindje, waar het dragen perfect bij aansluit. Na de lezing heb jij een mooie introductie over dragen, weet je wat ergonomisch dragen is, hoe je veilig kan dragen en weet je waar je onze consulenten kan vinden voor een consult.

Vereniging van Draagdoekconsulenten
Als Vereniging van Draagdoekconsulenten is ons doel het bekend maken en het gebruik stimuleren van ergonomisch verantwoorde babydragers. Om als draagconsulent aan te sluiten bij de vereniging dien je een door ons geaccrediteerd opleiding gevolgd te hebben. Hierdoor kunnen wij als vereniging waarborgen dat de kwaliteit van de bij ons aangesloten consulenten van goede kwaliteit is. Wij bieden zelf ook bijscholing aan voor onze consulenten en stimuleren het onderlinge contact.

Als ouder kan je bij onze consulenten terecht voor hulp en advies bij het gebruik van de draagdoek, draagzak of het vinden van het juiste draagsysteem voor jou en je kindje.
Ook in speciale situaties, bijvoorbeeld bij een prematuur geboren baby of als je zelf een bijzondere situatie hebt of als je baby een hulpmiddel nodig heeft, denken onze consulenten graag met je mee.

MoenFestival
Op 3 juni zijn wij met onze consulenten aanwezig op het MoenFestival. We kijken er al enorm naar uit en zien jullie graag in onze stand, waar je verschillende draagdoeken en draagzakken kan bewonderen, ook voor grotere kinderen. Je vindt ons in de Tuinzaal. Tevens is er een doekendokter aanwezig voor kleine reparaties en advies over grote mankementen.

Via deze link kan je onze consulenten vinden:

www.draagdoekconsulenten.nl

 

Kort lontje als ouder?

Haastig trek je je jas aan. Het is opschieten geblazen; ééntje naar de opvang, de ander naar school en jij op tijd naar je werk. Mèn waarom gaat het toch elke ochtend zo. Snel, veel te snel, doe je de rits dicht bij de jongste. Het velletje van z’n kin komt ertussen. Brullen natuurlijk! En jij denkt alleen maar: “ECHT NIET NU!”

Als je mazzel hebt, hou je je in en troost je je jongste. Als je pech hebt word je zo overspoeld door je eigen frustratie, dat je moppert tegen je kinderen. Ai! Dat wilde je nou net niet!

In deze workshop leer ik je 3 lontjesverlengers.

3 manieren om op die momenten dat alle prikkels, alle honderdduizend keer mama, alle ik-moet-nog-booschappen-doen-maar-op-mijn-werk-liep-het-uit-en-nu-ben-ik-te-laat-voor-alles, toch relaxed te blijven en rustig op je kinderen te reageren.

Na deze workshop kun jij:

• Creatieve oplossingen te bedenken, waardoor je geen politieagent bent, maar de ouder die oog heeft voor ieders behoeften (inclusief die van zichzelf)

• Relaxed blijven, ook wanneer je op tijd de deur uit moet en 3 van de 2 kinderen niet meewerken (nee, dat is geen tikfout 🤣 zo voelt het soms echt!)

• Het patroon doorbreken van mopperen of boos worden om het gedrag van je kind (omdat je heel goed weet dat je kind jouw gemopper en boosheid niet nodig heeft).

• Rust in de tent brengen. Precies op de momenten dat je kind een tantrum heeft of wanneer je kinderen elkaar in de haren vliegen.

Het is geen lezing, we gaan echt aan de slag. De workshop is een beetje confronterend en vol humor.

Ik zie je graag.

Ronde 1 in de Wolfhezezaal
11.00– 12.00 uur

Ronde 2 in de Wolfhezezaal
12.15 – 13.15 uur

Ronde 3 in de Wolfhezezaal
14.15 – 15.15 uur

www.fermevrede.nl

 

Zin & onzin over Bach Rescue Remedy

3x per dag 10 druppels puur op de tong, iedere dag 2 druppels onder de tong, 4x per dag 4 druppels van een verdunning? Op welke manier en hoe vaak innemen is nu eigenlijk goed om de Rescue Remedy te gebruiken?! Alleen te gebruiken bij een ongeluk? Alleen te gebruiken bij paniek? Geef bij autisme altijd elke dag Rescue…..Er gaan de wildste verhalen rond hoe en wanneer ‘Rescue’ te gebruiken is en dat het ook gevaarlijk kan zijn.

In deze interactieve lezing van een uur vertelt Marianque den Draak wat deze Eerste Hulp Bloesem Remedie nu eigenlijk is en hoe het werkt. Dat het géén pepmiddel en géén tranquilizer is. Wat je er van kan verwachten en wat niet.

Wordt je afhankelijk van dit middel? Nee, absoluut niet. Je leert beetje bij beetje juist beter op de vervelende situaties te reageren. De verandering door Bloesem Remedies is blijvend. Hoe vaker je het gebruikt, hoe steviger je uiteindelijk in je schoenen komt. Of liever gezegd: hoe beter je wezensdelen op elkaar staan.

Marianque den Draak is ruim 25 jaar Bach Flower Registered Practitioner en nu ook internationaal erkend trainer Bach Bloesem Remedies. Ze vertelt met kennis van zaken, levendig en met humor, met veel praktische voorbeelden. Tijdens de lezing krijgen de deelnemers een Bach Rescue Bonbon. Na afloop is er mogelijkheid om Bach Rescue producten aan te schaffen.

Start lezingen: 12.00 uur en 16.15 uur.

www.debachbloesemexpert.nl

De kracht van ademhaling

Tijdens deze workshop zullen we ons richten op ademwerk, wat een krachtige techniek is om je bewustzijn te vergroten en te werken aan persoonlijke groei en welzijn. Ademwerk omvat verschillende ademhalingsoefeningen die de ademhaling vertragen, verdiepen en verruimen, wat kan helpen om spanningen en blokkades in het lichaam los te laten en diepe ontspanning te bereiken.

We zullen beginnen met een korte introductie en uitleg over ademwerk, en vervolgens zullen we een ademhalingstechniek gaan toepassen onder begeleiding van een ervaren ademcoach. Na afloop van de workshop is er gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen.

De workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden op het gebied van ademwerk en er is geen speciale ervaring of voorbereiding nodig.

Wij zijn Deirdre en Yuri en hebben ons eigen bedrijf Novaia. Voor een kleine sfeerimpressie kun je ons opzoeken op Instagram (helaas is onze website nog niet volledig online).

Wij werken vanuit de wijsheden van het Boeddhisme en het Sjamanisme en hebben een gezamenlijke passie om anderen te begeleiden in hun (spirituele) ontdekkingstocht in zichzelf. We ontmoeten je graag tijdens èèn van onze workshops op het MoenFestival om 11.30 uur en om 15.30 uur.

Gratis Cranio Kliniek

Gratis Cranio Kliniek op het Moenfestival 3 juni 2023

In de Airborne zaal zal Erma van Dijk in samenwerking met Cranio Nederland een Cranio Kliniek organiseren. Het is een fantastische gelegenheid om kennis te maken met de ondersteunende werking van cranio sacraal therapie.

De dag start met een kennismakingsworkshop van 10.30 tot 12.00 uur, want cranio is voor iedereen en kan ook gedaan worden door iedereen. Van 13.00 tot 17.30 uur is dan daarna de Kliniek geopend.

Deskundige en ervaren therapeuten zullen alle mensen behandelen die dat graag willen, grote mensen, kleine mensen en minimensen. Cranio is ook een ontspannende therapie voor zwangeren. Baby’s kunnen al in de buik behandeld worden.

Cranio Sacraal Therapie is specifiek gericht op het zenuwstelsel en het water daaromheen. Zoals de baby in de buik omhuld is door vliezen en water, ter bescherming en voeding, zo is ons brein en zijn uitlopende ruggenmerg ook omgeven door vliezen en vocht, ook ter bescherming en voeding. Het water en de vliezen bewegen in een vloeiende beweging om het vocht overal te laten komen. Dit ritme is voelbaar voor een cranio sacraal therapeut. Zij voelt mee in de beweging en voelt waar blokkades zitten. Zonder extra druk of manipulatie, vraagt zij aandacht van het lichaam om op plekken waar dat nodig is, zichzelf te herstellen. Soms schuiven dan botjes weer op z’n plek, die gedurende de zwangerschap of tijdens de bevalling verschoven zijn. Andere keren komt er opgeslagen spanning vrij uit bindweefsel. En soms ontlaadt het zenuwsysteem zich.

Cranio Sacraal Therapie wordt geadviseerd na iedere bevalling, maar zeker in de volgende situaties:
• Baby’s die een snelle, lange of moeilijke bevalling hebben ervaren
• Baby’s die elke vorm van interventie tijdens de geboorte en/of kraamtijd hebben gehad, zoals keizersnede, vacuümextractie of tang, maar ook weeën opwekkende middelen of pijnstillers
• Baby’s met hobbels of ribbels op hun hoofd, naad-overlappingen of afplatting van het hoofd
• Torticollis, ten gunste van het draaien van het hoofd naar een kant (voorkeurshouding)
• Baby’s en moeders die emotionele trauma’s hebben meegemaakt
• Moeders en baby’s met borstvoedingsproblemen
• Baby’s met slaapproblemen en elke vorm van de spijsvertering problemen, spugen, reflux, constipatie, gas, koliek, ect …
• Wanneer je als ouder het gevoel hebt dat je kind niet lekker in haar vel zit
• Baby’s die overstrekken
• Baby’s met een strakke tongriem of lipband/wangband
• Adoptie

Cranio kan verder nog verlichting brengen bij:

• Rugklachten en hernia’s
• Depressies
• Hoofdpijn en migraine
• Sinusproblemen
• Energiegebrek
• Hyperactiviteit, ADHD
• Leer-, gedrags-, of concentratieproblemen
• (Over)gevoeligheid
• Slapeloosheid
• Maag- en darmproblemen
• Psychisch en seksueel misbruik
• Post-traumatisch stresssyndroom (PTSS)
• Immuniteit boosting
• Pré- en postnatale depressie
• Pijnbestrijding
• Epilepsie
• Stress en burn-out
• ME en MS
• Hartenpijn
• TMJ (kaakgewrichtsproblemen)
• Slik- en spraakstoornissen
• Duizeligheid en oorsuizingen
• Whiplash
• Angsten
• Artritis
• Eenzaamheid

Cranio Sacraal Therapie wordt door de meeste verzekeraars vergoed via het aanvullende pakket, soms met een daglimiet. Een behandeling kost normaal tussen de 70 en 90 euro.

Erma van Dijk is gespecialiseerd in Cranio en Lactatie. Er wordt geadviseerd om bij strakke tongriemen en lipbanden te behandelen en niet zomaar of alleen maar te klieven.

Praktijk Landaya, van Erma van Dijk: www.Landaya.info/therapie
Cranio Nederland: www.cranio-nederland.nl

Wat kan baby- en kindergebaren jou en je kleine brengen?

Tijdens deze lezing worden de basis en de voordelen van de ‘Baby- en Kindergebarenmethode’ uitgelegd. Alles gebaseerd op het boek ‘Babygebaren, kindergebaren, iedereen kan gebaren’. Naast deze theorie, ga je ook praktisch aan de slag. Je gaat naar huis met een aantal gebaren op zak en je kan een bekend liedje zingen ondersteund met gebaren. Zo kun jij direct de show stelen bij jouw kind.

Bij Gebarenstem staan communicatie en het gebruiken van gebaren centraal. We willen iedereen – jong, oud, professional, familie – op de voordelen, mogelijkheden en de veelzijdigheid van het gebruiken van gebaren in de communicatie attenderen. En hopen daarmee dat je er net zoveel plezier aan zult beleven als wij!

De lezingen vinden plaats om 11.00 uur en 14.00 uur.

www.gebarenstem.nl

Relaxt opvoeden? Hoe dan?!

Je wil het anders: minder stress: met opstaan, tijdens het spelen, aan tafel of met het naar bed gaan. Zelf relaxter reageren. Minder boze buien. Snappen waar het vandaan komt en
een relaxte ouder zijn.

• Leer op zoek gaan naar de behoeftes van je kind en van jou.
• Krijg alternatieven voor belonen en straffen.
• Net dat duwtje in de rug waardoor je het anders gaat doen dan je het nu doet en dus ook een andere sfeer in huis krijgt.

Doe mee met de workshop van 12.00 uur of 15.00 uur.

Wil je er nu al meer van weten, bezoek dan @coachenopgedrag of ga naar de website: www.coachenopgedrag.nl

Kom, maak kennis met kinesiologie!

Bewust en duurzaam leven, het thema van het Moenfestival, gaan voor mij hand in hand met goed zorgen voor jezelf en degenen die jouw lief zijn. Mijn naam is Olga en ik ben echtgenote, moeder en Kinesioloog.

Tijdens de workshop laat ik je graag kennismaken met de spiertest. De spiertest zetten kinesiologen in om (weer) te leren luisteren naar je eigen lichaam. Met als doel een zo’n optimaal mogelijke balans te hebben en houden tussen zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf. Zodat je erachter komt waar de oorzaak van je klacht(en) ligt, om zo weer ruimte te creëren voor herstel.

Touch for Health is de basis van de Kinesiologie. Ik vertel je er graag meer over, en leer je simpele technieken uit de Kinesiologie. Deze technieken kun je zelf toepassen om stress te verminderen. Wat een positief effect kan hebben op jouw energie.

Ik zie je graag.

Tijdstip 13.00 – 14.00 uur.

Olga van de Mortel
www.derodemaan.nl

Wilde bos(bad) wandeling – Ontdek jouw natuurlijke ritme

Tijdens deze speciale MoenFestival editie van de Wilde bosbad wandeling neem ik je mee het bos in voor een zacht voedend bosbad, waar je je onderdompelt in de energie van het seizoen. We gaan ons verbinden met de helende kracht van de natuur en stemmen ons af op haar voedende ritmes. Deze Wilde bosbad wandeling staat in het teken van de energie van de ontluikende zomerse energie van Beltane, het element vuur en haar zachte alchimistische kracht en het duurzame karakter van het MoenFestival. De Wilde bosbad wandeling is gericht op vrouwen vanaf 18 jaar.

Wat ga je doen
– Aankomen, ontvangen en ontmoeten
– Opening’s cirkel met deel cirkel en meditatie reis
– Stilte wandeling welke wordt afgesloten met een zintuigen bad
– Innerlijke natuur oefening
– Sluiting’s cirkel met ritueel en deel cirkel

Wanneer zijn de Wilde Bosbad wandelingen
10.30 uur tot 11.45 uur
14.00 uur tot 15.15 uur

Waar ontmoeten we elkaar?
We ontmoeten elkaar bij de picknicktafel bij ingang van het Cardanus bos schuin tegenover de parkeerplaats/ingang van het hotel. Vanuit het hotel loop je schuin links richting de kruising. De ingang van het bos ligt tegenover het blauwe bord van Fletcher hotels en herken je aan het groene bord van staats bosbeheer en de de picknick tafel.

Je bent ook welkom om zo’n 15 minuten voor de Wilde bosbad wandeling begint me op te zoeken bij mijn kraam en samen naar de ontmoetingsplek in het bos te lopen.

Over mij
Ik ben Laura. Mijn liefde voor Moeder Natuur is de groene draad door mijn leven. En toch raakte ik verdwaald. Haar zachte fluistering bracht me terug, thuis bij mij zelf. Door me te verbinden met de kracht van de natuur en de ritmes van de seizoenen en natuurcycli leer(de) ik het kronkelige pad van mijn leven te bewandelen en betekenis te geven aan de wendingen in mijn leven. En dat wil ik delen met jou. Voor vrouwen in alle seizoenen van haar leven. Dat doe ik door je mee te nemen het bos in voor een wilde bosbad sessie, een hartverwarmende ceremonie of diep helend ritueel. Ook organiseer ik vanaf zomer 2023 de Wilde Moeder Natuur cirkel (seizoen’s cyclus) en start ik in winter 2023 met de Wilde jaar cirkel (jaar cyclus).

www.coachinginbloei.nl

 

 

Klank en Ontspan sessie

Tijdens het MoenFestival mag ik, Gedy Kolk-Sleurink, eigenaresse van De Zennhoeve een heerlijke klank en ontspan sessie verzorgen. Geniet van de diverse klanken van verschillende instrumenten. Tijdens mijn opleiding tot holistisch therapeut kwamen de klankschalen op mijn pad. Bijzondere instrumenten die mij in mijn ziel raakten, tijdens het bespelen hiervan voelde ik mij als een klein kind in de snoepwinkel zo blij dat ik ervan werd. Omdat klankschalen zoveel met ons als mensen kunnen doen wilde ik hier meer over leren en heb ik een opleiding tot integraal klankwerker gevolgd.

Inmiddels heb ik mijn eigen Holistisch Centrum: De Zennhoeve op Kampereiland waar ik verschillende sessies verzorg met klankschalen voor ontspanning, verbinding en persoonlijke groei.

Klankschalen zorgen met hun klanken en trillingen voor een verschuiving in ons bewustzijn, hierdoor ontstaat er rust en ruimte in ons hoofd en zo kunnen ons makkelijker overgeven aan ontspanning. Omdat wij voor 70% uit water staan resoneren de trillingen van de klankschalen makkelijker door ons lichaam en kunnen zo ook blokkades in ons energiesysteem opheffen.

Vandaag heeft mijn sessie de intentie om voor een stukje ontspanning te zorgen, dat je hoofd vrij mag worden van allerlei gedachten en dat je lichaam door de trillingen en de klanken van de klankschalen en andere instrumenten even tot rust mag komen. Je mag lekker gaan zitten of gaan liggen en genieten van de verschillende instrumenten.

Wees welkom om te ervaren wat klankschalen en diverse andere instrumenten met jouw lichaam en geest mogen doen.

Tijden: 11.00 uur en 15.00 uur.

www.zennhoeve.nl

 

 

We zijn slechts 1 keus van een nieuwe toekomst vandaan…

Sta vandaag nog mee op voor

Ben jij ook klaar met alle politieke geluiden die enkel verdeeldheid in standhouden? Kom dan luisteren naar de vernieuwende lezing van Kayid Wolfert namens en voor voor Idr1❤️.

Met heldere eenvoud neemt Kayid ons mee in een revolutionaire visie. Zij laat zien hoe tijdelijk het lijden door mens, dier en natuur in feite is en hoe wij dit collectief per direct kunnen opheffen om tot een samenleving te komen waarin mens, dier en natuur in eenheid met zichzelf en elkaar leven.

Kom luisteren, laat je inspireren en sta mee op voor Idr1❤️.

Start 11.00 uur in de Heveazaal.

Coaching met paarden; de taal van jouw ziel ontdekken met paarden

Na jaren ervaring in het werken en lesgeven met paarden, waarbij je de samenwerking zoekt, als partners samen werkt en door de wereld beweegt, werd mij steeds duidelijker waarom wij mensen zo graag bij paarden zijn.

De primaire behoefte naar; gezien en geaccepteerd worden voor wie je werkelijk bent, echte pure liefde mogen delen in ontspanning en vertrouwen, zonder enige verwachting, echte onvoorwaardelijke liefde, dat is wat je bij paarden voelt, dat die ruimte er is. 

In mijn lessen en trainingen die ik geef kom ik dit elke keer weer tegen, maskers vallen af, emoties, oude pijnen en toxische patronen komen naar boven bij het paard, het is een ware ontdekkingstocht naar jouw ware innerlijke ‘ik’.

Met mijn eigen paarden werk ik al ruim 10 jaar, ben ik naar het buitenland op ‘stage’ geweest en deelde ik mijn grootste pijn en verdriet, inmiddels begrijp ik hun lichaamstaal en energie, de manier waarop ze met mij en elkaar communiceren. 

Een blik, een spierspanning of juist ontspanning, bepaalde manier van lopen, de manier van ademhalen, verteld mij wat er gebeurd met de mens naast hen.

Zo helpen de paarden mij om langzaam aan, stapje voor stapje naar jouw grenzen en wensen te komen.

Er is alle tijd, alle ruimte, niks moet, we gaan stapje voor stapje, zodat jij je veilig voelt bij de paarden en bij mij om langzaam aan te openen, te delen vanuit jouw hart, jouw hoofd mag er iets van vinden, dat is helemaal niet erg.

Met oefeningen waarbij je ook nog iets leert over het leiden en/of berijden van het paard, kom je wel naar jouw gevoel.

Daarin onderscheidt ik mij van de meeste coachers met paarden, vanuit het lesgeven ben ik altijd opzoek naar de meest ontspannen en soepele manier van bewegen in balans voor zowel paard als ruiter, dan ontstaat er die ‘dans’, die ‘flow’ waarin je in het moment en het gevoel van samen dansen komt, dan wordt het zo mooi en ogenschijnlijk ‘makkelijk’.

Die oefeningen, die fysieke balans vergroten helpt je om beter in je lijf, op je voeten te komen staan, dat geeft meer veiligheid voor jouw lijf en daarmee ook voor jouw hoofd en gevoel, waardoor je meer en makkelijker kan openen dan dat je zonder die steun en de onvoorwaardelijke liefde van het paard dit probeert te doen. 

Een openbarende mix tussen techniek en gevoel, waarbij het paard leidt, zij vertellen ons, leren ons wat wij in dat moment nodig hebben, dit doe ik in mijn eigen trainingen ook.

Wat een fantastische dieren!! 

Kom naar de lezing om te ontdekken waarom paarden ons zo openen en hoe jou dit kan helpen om fijner en met meer balans in het leven te staan. Of zelfs om oude pijnen en patronen te kunnen doorbreken en een plekje te geven.

Mocht je nu al geïnteresseerd zijn, neem eens een kijkje op mijn website of anders stuur me eens een appje op: 06-15304893 

Groetjes Bob

www.truehorsemanship.nl

 

 

Ecologisch bouwen

Een lezing is het niet en ook geen workshop. Laten we het een vragenuurtje noemen 🙂 Een vragenuurtje over Ecologisch bouwen!

Ecologisch bouwen
Heb je een langgekoesterde wens om een ecologisch huis te bouwen? Wat zijn zaken waar je op moet letten? Wat betekenen de termen ecologisch bouwen, duurzaam bouwen, nul-op-de-meter, BENG en energieneutraal? Is ecologisch bouwen betaalbaar? Vanuit onze kennis en ervaring op dit gebied gaan we in gesprek aan de hand van jouw vragen.

~Over de Groene Woning~
Na 15 jaar ervaring in de houtskeletbouwsector, van productie en werkvoorbereiding tot verkoop, begon Ewalt Nijsink begin 2019 met een aantal medewerkers met het maken van prefab elementen in de werkplaats aan de IJssel in Zutphen.

~Fijn, duurzaam en gezond wonen~
De Groene Woning maakt duurzame woningen waarin het fijn en gezond wonen is. Waarbij het onze focus is een kwalitatief goede en ecologische woning te bouwen, met eersteklas details. Hierbij maken we gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen. We ondernemen sociaal en verantwoord. Openheid in communicatie en afstemming tijdens het ontwerptraject en het bouwproces zijn voor ons belangrijk. Ook in de samenwerking met architecten, aannemers, installateurs en afbouwbedrijven.

~Ecologische bouw heeft de toekomst~
Waarom we ecologisch bouwen? Ecologisch bouwen heeft de toekomst, omdat de milieu-impact van een ecologisch gebouwde woning veel lager is. Ook kan met ecologische materialen een betere en comfortabelere woning gebouwd worden. Tenslotte is het gezonder om in een ecologisch huis te wonen door de damp-open ‘schil’. Naast dat we een mooie woning willen maken, motiveert ons dit extra!

www.degroenewoning.nl