Lezingen & Workshops

Olijfolie proeverij

Olijfolie proeverij

Smaaksensatie

Wij gaan op een feestelijke manier kennis maken met de puurheid van olijfolie extra vergine. Samen beleven we een heerlijke reis door de bergen van Italië. Tegelijkertijd leren we de meest belangrijke feiten over mijn pure product. En natuurlijk gaan we afsluiten met heerlijke Italiaanse hapjes gemaakt met mijn producten!

Oesniya
Sensazione di Gusto
Instagram: @sensazionedigusto

Wat wil het kind je vertellen?

Wat wil het kind je vertellen?

Een groots verlangen leeft in ons om onze kinderen een veilig en warm thuis te geven. Een plek waar zij zichzelf kunnen zijn. Open en nieuwsgierig om de wereld te ontdekken en alles durven delen wat er speelt.

Gelukkig zijn op een plek waar een ieder zich – vanuit zijn of haar unieke eigenschappen en talenten- kan ontplooien. De wens is helder en duidelijk. De situatie waarin we ooit kunnen zitten, kan in schraal contrast zijn met onze verlangens. Hoe we onze verlangens vorm kunnen geven, is ooit heel anders dan we ooit kunnen bedenken.

Ik heb er alles voor over en nog steeds. Ja, ooit dacht ik mijn kind écht te horen en te zien. De taal, die kinderen ‘van nature’ spreken, moest ik beter leren verstaan.

Ben jij de persoon, die er alles voor over heeft om mee te helpen aan een veilig en warm thuis en/of leefomgeving, waar kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen en (zelf)vertrouwen ervaren?

Leuk als je wilt komen kennis maken tijdens de lezing, waarin ik mijn verhaal deel over wat mijn kinderen mij ooit hebben te vertellen met het (on)aangename gedrag en op welke manier ik de regie kan (her)pakken. Ik garandeer je dat ik alle kanten belicht, open en eerlijk, precies zoals ik ben😉.


Lisa Groot
Groot Geluk Coaching
~voor ouders en professionals~

 

 

Coaching en leren omgaan met jezelf en paarden bij True Horsemanship

Coaching en leren omgaan met jezelf en paarden bij True Horsemanship

Na jaren ervaring in het werken en lesgeven met paarden, waarbij je de samenwerking zoekt, als partners samen werkt en door de wereld beweegt, werd mij steeds duidelijker waarom wij mensen zo graag bij paarden zijn.

De primaire behoefte naar; gezien en geaccepteerd worden voor wie je werkelijk bent, echte pure liefde mogen delen in ontspanning en vertrouwen, zonder enige verwachting, echte onvoorwaardelijke liefde, dat is wat je bij paarden voelt, dat die ruimte er is. 

In mijn lessen en trainingen die ik geef kom ik dit elke keer weer tegen, maskers vallen af, emoties, oude pijnen en toxische patronen komen naar boven bij het paard, het is een ware ontdekkingstocht naar jouw ware innerlijke ‘ik’.

Met mijn eigen paarden werk ik al ruim 10 jaar, ben ik naar het buitenland op ‘stage’ geweest en deelde ik mijn grootste pijn en verdriet, inmiddels begrijp ik hun lichaamstaal en energie, de manier waarop ze met mij en elkaar communiceren. 

Een blik, een spierspanning of juist ontspanning, bepaalde manier van lopen, de manier van ademhalen, verteld mij wat er gebeurd met de mens naast hen.

Zo helpen de paarden mij om langzaam aan, stapje voor stapje naar jouw grenzen en wensen te komen.

Er is alle tijd, alle ruimte, niks moet, we gaan stapje voor stapje, zodat jij je veilig voelt bij de paarden en bij mij om langzaam aan te openen, te delen vanuit jouw hart, jouw hoofd mag er iets van vinden, dat is helemaal niet erg.

Met oefeningen waarbij je ook nog iets leert over het leiden en/of berijden van het paard, kom je wel naar jouw gevoel.

Daarin onderscheidt ik mij van de meeste coachers met paarden, vanuit het lesgeven ben ik altijd opzoek naar de meest ontspannen en soepele manier van bewegen in balans voor zowel paard als ruiter, dan ontstaat er die ‘dans’, die ‘flow’ waarin je in het moment en het gevoel van samen dansen komt, dan wordt het zo mooi en ogenschijnlijk ‘makkelijk’.

Die oefeningen, die fysieke balans vergroten helpt je om beter in je lijf, op je voeten te komen staan, dat geeft meer veiligheid voor jouw lijf en daarmee ook voor jouw hoofd en gevoel, waardoor je meer en makkelijker kan openen dan dat je zonder die steun en de onvoorwaardelijke liefde van het paard dit probeert te doen. 

Een openbarende mix tussen techniek en gevoel, waarbij het paard leidt, zij vertellen ons, leren ons wat wij in dat moment nodig hebben, dit doe ik in mijn eigen trainingen ook.

Wat een fantastische dieren!! 

Kom naar de lezing om te ontdekken waarom paarden ons zo openen en hoe jou dit kan helpen om fijner en met meer balans in het leven te staan. Of zelfs om oude pijnen en patronen te kunnen doorbreken en een plekje te geven.

Mocht je nu al geïnteresseerd zijn, neem eens een kijkje op mijn website of anders stuur me eens een appje op: 06-15304893 

Groetjes Bob

www.truehorsemanship.nl

 

 

De grote misverstanden rondom de zon

De grote misverstanden rondom de zon

Zodra hij in het voorjaar weer te voorschijn komt, vliegen de gebruikelijke misverstanden rondom de zon voor je het weet weer om de oren:

“Smeer je voor de zekerheid maar goed in! De voorjaarszon kan venijnig zijn”.
“Draag zo veel mogelijk bedekkende kleding en een zonnebril om je te beschermen tegen UV-straling”.
“Blijf zoveel mogelijk binnen rond de middag, wanneer de zon op zijn sterkst is”.

Ik geloof niet dat we nóg verder van de waarheid af kunnen zitten.

De zon staat aan de basis van al het leven op aarde. De zon is niet ons probleem, hoogstens de manier waarop wij met de zon omgaan.

In deze lezing ga ik je vertellen hoe de zon diep verweven zit in onze menselijke blauwdruk en hoe jij veilig kunt profiteren van blootstelling aan natuurlijk zon- en daglicht.

Tot snel!

Over Lars: Ik help mensen aan optimale fysieke, mentale en spirituele gezondheid door zowel een dieper begrip over de werking van hun lichaam en geest, als de aansluiting op de natuur om zich heen. De connectie tussen deze factoren is de sleutel tot floreren.

Via ons online educatieplatform Ikiguides.nl nemen we je mee op een reis van persoonlijke ontwikkeling, gesteund door een community van like-minded leden. Op instagram vindt je me onder de naam @lars_optimaal_gezond . Hier deel ik dagelijks inspirerende content rondom gezondheid en persoonlijke ontwikkeling.

Liefdevol en vanuit rust reageren op je temperamentvolle kind

Liefdevol en vanuit rust reageren op je temperamentvolle kind

Krijgt je kind al een driftbui als hij alleen maar ‘nee’ hoort? Of eindigt die gezellige speeldate steevast met ruzie? Soms zie je het al als je je kind aankijkt: een diepe frons en dan weet je het wel. Je probeert dan wel om de situatie te sussen, maar jouw begrip kent ook zijn grens. Daardoor heb je het gevoel dat je je kind tekort doet. Of het maakt je onzeker en je twijfelt of je aanpak wel effectief is. Je bent in elk geval niet de moeder zoals je dat diep in je hart zou willen. Ik ben er van overtuigd dat alle ouders het beste willen voor hun kind en heel graag in liefdevolle verbinding zijn/blijven met hun kind. En andersom willen hun kinderen precies hetzelfde. Alleen raak je in de drukte van alle dag en die boze buien af en toe, elkaar een beetje ‘kwijt’.

“Kinderen leren van nature, maar niet vanzelf.” Na mijn opleiding tot sociaal werker ben ik ‘per ongeluk’ de kinderopvang in gerold en sindsdien mij op allerlei manier ingezet voor een ontwikkelingsgerichte visie op kinderen en ouders. Begonnen als Pedagogisch Medewerker en daarna via diverse functies mij steeds verder verdiept in pedagogiek, coaching en familiesystemen. Sinds 4 jaar ben ik als zelfstandig trainer en pedagogisch coach actief en ben ik mij verder gaan specialiseren in heftige emoties en opvallend gedrag bij kinderen. Zo is Pentakel coaching voor (beroeps)opvoeders (www.pentakelopvoedcoaching.nl) ontstaan. Van daaruit begeleid ik ouders met temperamentvolle kinderen en professionals in de kinderopvang, met name m.b.t. emoties en opvallend gedrag bij kinderen. Regelmatig verzorg ik daarover lezingen, workshops, trainingen en ouderavonden. Zowel voor diverse opdrachtgevers in onderwijs en kinderopvang, als voor individuele ouders.

 

 

Je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen

Je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen

Wil jij je kind opvoeden vanuit verbinding en gelijkwaardigheid dus zonder straffen en belonen? Merk je weleens aan jezelf dat je uit frustratie of onmacht gaat dreigen met straf? Om zo iets gedaan te krijgen van je kind? Of je probeert het op een positieve manier, door je kind te verleiden met een beloning. Maar het werkt niet. Je bent het liefdevolle contact met je kind even kwijt en je voelt je dan de politieagent van jullie gezin. In deze lezing neem ik je mee in de wereld van opvoeden vanuit verbinding en gelijkwaardigheid. Ik ga je laten zien dat het KAN. Ruimte geven én grenzen. Liefdevol én duidelijk. Strijd én begrip. Ongewenst gedrag én verbinding. Heftige emoties én geduld. Tijdens de lezing ga ik in op vragen als ‘wat kan verbindend opvoeden, zonder straffen en belonen jou en je kind brengen?’ en ‘Je macht loslaten, wat betekent dat eigenlijk?’ Natuurlijk geef ik ook praktische tips!

p.s. Ik sta ook met een kraam. Kom gerust langs, ik spreek je graag!

Meer informatie over Eline en haar werk vind je op www.ouderschapvanuitjehart.nl

Ecologisch bouwen

Ecologisch bouwen

Een lezing is het niet en ook geen workshop. Laten we het een vragenuurtje noemen 🙂 Een vragenuurtje over Ecologisch bouwen!

Ecologisch bouwen
Heb je een langgekoesterde wens om een ecologisch huis te bouwen? Wat zijn zaken waar je op moet letten? Wat betekenen de termen ecologisch bouwen, duurzaam bouwen, nul-op-de-meter, BENG en energieneutraal? Is ecologisch bouwen betaalbaar? Vanuit onze kennis en ervaring op dit gebied gaan we in gesprek aan de hand van jouw vragen.

~Over de Groene Woning~
Na 15 jaar ervaring in de houtskeletbouwsector, van productie en werkvoorbereiding tot verkoop, begon Ewalt Nijsink begin 2019 met een aantal medewerkers met het maken van prefab elementen in de werkplaats aan de IJssel in Zutphen.

~Fijn, duurzaam en gezond wonen~
De Groene Woning maakt duurzame woningen waarin het fijn en gezond wonen is. Waarbij het onze focus is een kwalitatief goede en ecologische woning te bouwen, met eersteklas details. Hierbij maken we gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen. We ondernemen sociaal en verantwoord. Openheid in communicatie en afstemming tijdens het ontwerptraject en het bouwproces zijn voor ons belangrijk. Ook in de samenwerking met architecten, aannemers, installateurs en afbouwbedrijven.

~Ecologische bouw heeft de toekomst~
Waarom we ecologisch bouwen? Ecologisch bouwen heeft de toekomst, omdat de milieu-impact van een ecologisch gebouwde woning veel lager is. Ook kan met ecologische materialen een betere en comfortabelere woning gebouwd worden. Tenslotte is het gezonder om in een ecologisch huis te wonen door de damp-open ‘schil’. Naast dat we een mooie woning willen maken, motiveert ons dit extra!

www.degroenewoning.nl

 
Jouw advertentie hier?
Wildling Shoes
PR-bureau De Perswinkel
 
Blijf op de hoogte

De laatste updates in je mailbox