Lezingen & Workshops

Kom, maak kennis met kinesiologie!

Kom, maak kennis met kinesiologie!

Bewust en duurzaam leven, het thema van het Moenfestival, gaan voor mij hand in hand met goed zorgen voor jezelf en degenen die jouw lief zijn. Mijn naam is Olga en ik ben echtgenote, moeder en Kinesioloog.

Ik laat je deze workshop graag kennismaken met de spiertest. De spiertest zetten kinesiologen in om (weer) te leren luisteren naar je eigen lichaam. Met als doel een zo’n optimaal mogelijke balans te hebben en houden tussen zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf. Zodat je weet waar de oorzaak van je klacht(en) ligt, om zo weer ruimte te kunnen creëren voor herstel. Ik vertel je graag meer over Touch for Health. En leer je simpele technieken uit de Kinesiologie, die al een groot effect kunnen hebben op jouw energie. Technieken die jezelf iedere dag kunt toepassen om stress te verminderen.

Ik zie je graag.

Tijdstip 13.00 – 14.00 uur.

Olga van de Mortel
www.derodemaan.nl

Wilde bos(bad) wandeling – Ontdek jouw natuurlijke ritme

Wilde bos(bad) wandeling – Ontdek jouw natuurlijke ritme

Tijdens deze speciale MoenFestival editie van de Wilde bosbad wandeling neem ik je mee het bos in voor een zacht voedend bosbad, waar je je onderdompelt in de energie van het seizoen. We gaan ons verbinden met de helende kracht van de natuur en stemmen ons af op haar voedende ritmes. Deze Wilde bosbad wandeling staat in het teken van de energie van de ontluikende zomerse energie van Beltane, het element vuur en haar zachte alchimistische kracht en het duurzame karakter van het MoenFestival. De Wilde bosbad wandeling is gericht op vrouwen vanaf 18 jaar.

Wat ga je doen
– Aankomen, ontvangen en ontmoeten
– Opening’s cirkel met deel cirkel en meditatie reis
– Stilte wandeling welke wordt afgesloten met een zintuigen bad
– Innerlijke natuur oefening
– Sluiting’s cirkel met ritueel en deel cirkel

Wanneer zijn de Wilde Bosbad wandelingen
10.30 uur tot 11.45 uur
14.00 uur tot 15.15 uur

Waar ontmoeten we elkaar?
We ontmoeten elkaar bij de picknicktafel bij ingang van het Cardanus bos schuin tegenover de parkeerplaats/ingang van het hotel. Vanuit het hotel loop je schuin links richting de kruising. De ingang van het bos ligt tegenover het blauwe bord van Fletcher hotels en herken je aan het groene bord van staats bosbeheer en de de picknick tafel.

Je bent ook welkom om zo’n 15 minuten voor de Wilde bosbad wandeling begint me op te zoeken bij mijn kraam en samen naar de ontmoetingsplek in het bos te lopen.

Over mij
Ik ben Laura. Mijn liefde voor Moeder Natuur is de groene draad door mijn leven. En toch raakte ik verdwaald. Haar zachte fluistering bracht me terug, thuis bij mij zelf. Door me te verbinden met de kracht van de natuur en de ritmes van de seizoenen en natuurcycli leer(de) ik het kronkelige pad van mijn leven te bewandelen en betekenis te geven aan de wendingen in mijn leven. En dat wil ik delen met jou. Voor vrouwen in alle seizoenen van haar leven. Dat doe ik door je mee te nemen het bos in voor een wilde bosbad sessie, een hartverwarmende ceremonie of diep helend ritueel. Ook organiseer ik vanaf zomer 2023 de Wilde Moeder Natuur cirkel (seizoen’s cyclus) en start ik in winter 2023 met de Wilde jaar cirkel (jaar cyclus).

www.coachinginbloei.nl

 

 

Klank en Ontspan sessie

Klank en Ontspan sessie

Tijdens het MoenFestival mag ik, Gedy Kolk-Sleurink, eigenaresse van De Zennhoeve een heerlijke klank en ontspan sessie verzorgen. Geniet van de diverse klanken van verschillende instrumenten. Tijdens mijn opleiding tot holistisch therapeut kwamen de klankschalen op mijn pad. Bijzondere instrumenten die mij in mijn ziel raakten, tijdens het bespelen hiervan voelde ik mij als een klein kind in de snoepwinkel zo blij dat ik ervan werd. Omdat klankschalen zoveel met ons als mensen kunnen doen wilde ik hier meer over leren en heb ik een opleiding tot integraal klankwerker gevolgd.

Inmiddels heb ik mijn eigen Holistisch Centrum: De Zennhoeve op Kampereiland waar ik verschillende sessies verzorg met klankschalen voor ontspanning, verbinding en persoonlijke groei.

Klankschalen zorgen met hun klanken en trillingen voor een verschuiving in ons bewustzijn, hierdoor ontstaat er rust en ruimte in ons hoofd en zo kunnen ons makkelijker overgeven aan ontspanning. Omdat wij voor 70% uit water staan resoneren de trillingen van de klankschalen makkelijker door ons lichaam en kunnen zo ook blokkades in ons energiesysteem opheffen.

Vandaag heeft mijn sessie de intentie om voor een stukje ontspanning te zorgen, dat je hoofd vrij mag worden van allerlei gedachten en dat je lichaam door de trillingen en de klanken van de klankschalen en andere instrumenten even tot rust mag komen. Je mag lekker gaan zitten of gaan liggen en genieten van de verschillende instrumenten.

Wees welkom om te ervaren wat klankschalen en diverse andere instrumenten met jouw lichaam en geest mogen doen.

Tijden: 11.00 uur en 15.00 uur.

www.zennhoeve.nl

 

 

Eenheid leidt ons naar een nieuwe toekomst… ❤

Eenheid leidt ons naar een nieuwe toekomst… ❤

Ben jij ook van mening dat het leven op onze prachtige planeet te kostbaar is om een systeem van verdeeldheid alles te laten verzieken. If so?
Kom dan naar de lezing van visionair en mede-oprichter van Idr1❤, Kayid Wolfert. Zij zal in vogelvlucht laten zien dat we werkelijk maar 1 keus van een schitterende toekomst van eenheid vandaan zijn! Be in en sta mee op, want Idr1❤ verdient het om in vol ornaat te mogen leven!

 

Coaching en leren omgaan met jezelf en paarden bij True Horsemanship

Coaching en leren omgaan met jezelf en paarden bij True Horsemanship

Na jaren ervaring in het werken en lesgeven met paarden, waarbij je de samenwerking zoekt, als partners samen werkt en door de wereld beweegt, werd mij steeds duidelijker waarom wij mensen zo graag bij paarden zijn.

De primaire behoefte naar; gezien en geaccepteerd worden voor wie je werkelijk bent, echte pure liefde mogen delen in ontspanning en vertrouwen, zonder enige verwachting, echte onvoorwaardelijke liefde, dat is wat je bij paarden voelt, dat die ruimte er is. 

In mijn lessen en trainingen die ik geef kom ik dit elke keer weer tegen, maskers vallen af, emoties, oude pijnen en toxische patronen komen naar boven bij het paard, het is een ware ontdekkingstocht naar jouw ware innerlijke ‘ik’.

Met mijn eigen paarden werk ik al ruim 10 jaar, ben ik naar het buitenland op ‘stage’ geweest en deelde ik mijn grootste pijn en verdriet, inmiddels begrijp ik hun lichaamstaal en energie, de manier waarop ze met mij en elkaar communiceren. 

Een blik, een spierspanning of juist ontspanning, bepaalde manier van lopen, de manier van ademhalen, verteld mij wat er gebeurd met de mens naast hen.

Zo helpen de paarden mij om langzaam aan, stapje voor stapje naar jouw grenzen en wensen te komen.

Er is alle tijd, alle ruimte, niks moet, we gaan stapje voor stapje, zodat jij je veilig voelt bij de paarden en bij mij om langzaam aan te openen, te delen vanuit jouw hart, jouw hoofd mag er iets van vinden, dat is helemaal niet erg.

Met oefeningen waarbij je ook nog iets leert over het leiden en/of berijden van het paard, kom je wel naar jouw gevoel.

Daarin onderscheidt ik mij van de meeste coachers met paarden, vanuit het lesgeven ben ik altijd opzoek naar de meest ontspannen en soepele manier van bewegen in balans voor zowel paard als ruiter, dan ontstaat er die ‘dans’, die ‘flow’ waarin je in het moment en het gevoel van samen dansen komt, dan wordt het zo mooi en ogenschijnlijk ‘makkelijk’.

Die oefeningen, die fysieke balans vergroten helpt je om beter in je lijf, op je voeten te komen staan, dat geeft meer veiligheid voor jouw lijf en daarmee ook voor jouw hoofd en gevoel, waardoor je meer en makkelijker kan openen dan dat je zonder die steun en de onvoorwaardelijke liefde van het paard dit probeert te doen. 

Een openbarende mix tussen techniek en gevoel, waarbij het paard leidt, zij vertellen ons, leren ons wat wij in dat moment nodig hebben, dit doe ik in mijn eigen trainingen ook.

Wat een fantastische dieren!! 

Kom naar de lezing om te ontdekken waarom paarden ons zo openen en hoe jou dit kan helpen om fijner en met meer balans in het leven te staan. Of zelfs om oude pijnen en patronen te kunnen doorbreken en een plekje te geven.

Mocht je nu al geïnteresseerd zijn, neem eens een kijkje op mijn website of anders stuur me eens een appje op: 06-15304893 

Groetjes Bob

www.truehorsemanship.nl

 

 

Ecologisch bouwen

Ecologisch bouwen

Een lezing is het niet en ook geen workshop. Laten we het een vragenuurtje noemen 🙂 Een vragenuurtje over Ecologisch bouwen!

Ecologisch bouwen
Heb je een langgekoesterde wens om een ecologisch huis te bouwen? Wat zijn zaken waar je op moet letten? Wat betekenen de termen ecologisch bouwen, duurzaam bouwen, nul-op-de-meter, BENG en energieneutraal? Is ecologisch bouwen betaalbaar? Vanuit onze kennis en ervaring op dit gebied gaan we in gesprek aan de hand van jouw vragen.

~Over de Groene Woning~
Na 15 jaar ervaring in de houtskeletbouwsector, van productie en werkvoorbereiding tot verkoop, begon Ewalt Nijsink begin 2019 met een aantal medewerkers met het maken van prefab elementen in de werkplaats aan de IJssel in Zutphen.

~Fijn, duurzaam en gezond wonen~
De Groene Woning maakt duurzame woningen waarin het fijn en gezond wonen is. Waarbij het onze focus is een kwalitatief goede en ecologische woning te bouwen, met eersteklas details. Hierbij maken we gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen. We ondernemen sociaal en verantwoord. Openheid in communicatie en afstemming tijdens het ontwerptraject en het bouwproces zijn voor ons belangrijk. Ook in de samenwerking met architecten, aannemers, installateurs en afbouwbedrijven.

~Ecologische bouw heeft de toekomst~
Waarom we ecologisch bouwen? Ecologisch bouwen heeft de toekomst, omdat de milieu-impact van een ecologisch gebouwde woning veel lager is. Ook kan met ecologische materialen een betere en comfortabelere woning gebouwd worden. Tenslotte is het gezonder om in een ecologisch huis te wonen door de damp-open ‘schil’. Naast dat we een mooie woning willen maken, motiveert ons dit extra!

www.degroenewoning.nl

 
PR-bureau De Perswinkel
Jouw advertentie hier?
Wildling Shoes
 
Blijf op de hoogte

De laatste updates in je mailbox