Lezingen & Workshops

Over olijfolie

Over olijfolie

Sensazione di Gust (Taste Sensation) is er weer bij!

Zij zijn er met pure Olijfolie Extra Vergine uit de bergen van Italië wat direct bij de boer vandaan komt. Deze Olijfolie Extra Vergine is de eerste persing, ongefilterd en koud geperst.

Maar wat betekent dat precies en hoe is deze pure olijfolie gemaakt? Wat is het verschil tussen de olijfolie extra vergine van de supermarkt?

Wil je hier meer over weten en deze pure olijfolie zelf proeven? Schrijf je dan in voor één van de twee workshops die Oesniya gaat geven om 14.00 uur of 16.00 uur.

www.instagram.com/sensazionedigusto/

www.facebook.com/sensazione-di-gusto/

Kind en natuur

Kind en natuur

LAAT HET ME ZIEN
En ik zal het vergeten
LAAT HET ME DOEN
En ik zal het onthouden
LAAT HET ME ERVAREN
En ik zal het me eigen maken:
Dit graag, maar wel op mijn eigen tijd en in mijn eigen tempo.

Een kind groeit in de buik van de moeder in ongeveer 9 maanden van 2 mini mini cellen naar een volledig mensje. Dit gebeurt in een goede volgorde en in het juiste tempo.  We kunnen dat niet overhaasten, want dan gaat het fout. Zodra de baby in deze wereld komt zie je hetzelfde: het kindje groeit in een bepaald tempo. Het leert niet eerst lopen en dan pas staan.

De volgorde is heel belangrijk, en voor alles wordt geoefend. Zo gaat dat in de natuur.

Wij volwassenen kunnen het kleine mensje daarin alles geven wat hij nodig heeft om te kunnen groeien. Kunnen wij onze mensjes laten groeien zonder ze te overhaasten maar ze wel te steunen. Dan is het heel fijn als je een beetje weet hoe de volgorde is. Wat je kunt verwachten. En… wat er van jou wordt verwacht.

Wie zijn wij?
TRUUS BERENDTS
Werkt al sinds 1976 met kinderen. Zowel in het gewone basisonderwijs als in het speciaal basisonderwijs. Maar vooral veel in workshops, feestjes, kinderanimatie enz. met als belangrijkste punten: laat het kind kind zijn, laat het kind leren met hoofd, hart en handen. EN laat het kind op wolkjes naar huis gaan.

BEN BERENDTS
Heeft 41 jaar met heel veel inzet en plezier in het basisonderwijs gewerkt. Nu zet hij al zijn ervaring en kennis in om kinderen te laten genieten van leren en werken met hun handen, hun hoofd en hun hart.  Daarbij vooral kijkend naar het kind en zijn wereld. Inspelend op de ontwikkeling van het kind op het moment dat het kind er aan toe is. Belangrijk is daarbij ook dat de volwassenen die rond het kind staan de ontwikkelingsfasen van het kind kennen.

Samen: Berbar

Geneeskracht uit de natuur

Geneeskracht uit de natuur

Wikkelen is een natuurlijke manier om gezondheidsklachten aan te pakken! We werken met verschillende doeken en helende ingrediënten. Denk aan een warme buikwikkel met kamille bij buikpijn, een oorwikkel met ui bij oorontsteking of een halswikkel met citroen bij keelklachten. Ontdek hoe jij zelf deze wikkels toe kunt passen tijdens de lezing.

De lezing wordt gegeven door Marianne Draaijer van www.indewikkels.nl.

Je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen

Je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen

Wil jij je kind opvoeden vanuit verbinding en gelijkwaardigheid dus zonder straffen en belonen? Merk je weleens aan jezelf dat je uit frustratie of onmacht gaat dreigen met straf? Om zo iets gedaan te krijgen van je kind? Of je probeert het op een positieve manier, door je kind te verleiden met een beloning. Maar het werkt niet. Je bent het liefdevolle contact met je kind even kwijt en je voelt je dan de politieagent van jullie gezin. In deze lezing neem ik je mee in de wereld van opvoeden vanuit verbinding en gelijkwaardigheid. Wat kan opvoeden zonder straffen en belonen jou en je kind brengen? Je macht loslaten, wat betekent dat eigenlijk? Natuurlijk geef ik ook veel praktische tips!

p.s. Ik sta ook met een kraam. Kom gerust langs, ik spreek je graag!

Meer informatie over Eline en haar werk vind je op www.ouderschapvanuitjehart.nl

Balans in je Theekopje

Balans in je Theekopje

Bij de lezing van Renate Heru Utomo leer je over de eigenschappen van thee. Losse theebladeren worden gebruikt om heerlijke zachte thee te zetten die geschikt zijn voor het hele gezin. In de Chinese voedingsleer zijn er belangrijke verschillen tussen theesoorten. Wanneer zet je groene of zwarte thee? Hoe gebruik ik losse theebladeren? Kan ik dit ook voor mijn kind zetten? Tijdens deze lezing leer je een thee te kiezen die bij jouw lichaam of dat van je kind past.

Over Renate: theesommelier en sinoloog (talen & culturen van China). Schrijft voor verschillende tijdschriften over thee en geeft regelmatig lezingen of workshops. Ze geeft een lezing naar aanleiding van haar artikel in het tijdschrift Happinez: ‘thee, een potje Mindfulness’. Meer informatie: www.renatea.nl & www.instagram.com/renatea.nl

 
Marianque den Draak
PR-bureau De Perswinkel
Wildling Shoes
Olifant en Muis
InnerJewels
Jouw advertentie hier?
 

Mis niets meer!

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

en ontvang als eerste alle info over winacties, workshops en lezingen.