Lezingen & Workshops

Ecologisch bouwen

Ecologisch bouwen

Heb je een langgekoesterde wens om een ecologisch huis te bouwen? Wat zijn zaken waar je op moet letten? Wat betekenen de termen ecologisch bouwen, duurzaam bouwen, nul-op-de-meter, BENG en energieneutraal? Is ecologisch bouwen betaalbaar? Vanuit onze kennis en ervaring op dit gebied gaan we in gesprek aan de hand van jouw vragen.

Over de Groene Woning
Na 15 jaar ervaring in de houtskeletbouwsector, van productie en werkvoorbereiding tot verkoop, begon Ewalt Nijsink begin 2019 met een aantal medewerkers met het maken van prefab elementen in de werkplaats aan de IJssel in Zutphen.

Fijn, duurzaam en gezond wonen
De Groene Woning maakt duurzame woningen waarin het fijn en gezond wonen is. Waarbij het onze focus is een kwalitatief goede en ecologische woning te bouwen, met eersteklas details. Hierbij maken we gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen. We ondernemen sociaal en verantwoord. Openheid in communicatie en afstemming tijdens het ontwerptraject en het bouwproces zijn voor ons belangrijk. Ook in de samenwerking met architecten, aannemers, installateurs en afbouwbedrijven.

Ecologische bouw heeft de toekomst
Waarom we ecologisch bouwen? Ecologisch bouwen heeft de toekomst, omdat de milieu-impact van een ecologisch gebouwde woning veel lager is. Ook kan met ecologische materialen een betere en comfortabelere woning gebouwd worden. Tenslotte is het gezonder om in een ecologisch huis te wonen door de damp-open ‘schil’. Naast dat we een mooie woning willen maken, motiveert ons dit extra!

www.degroenewoning.nl

Gezonde darmen van jong tot oud

Gezonde darmen van jong tot oud

Mensen met gezonde darmen, blijken langer in goede gezondheid te leven. De bewoners in onze darmen, de darmflora, spelen een belangrijke rol in het behoud van je darmfunctie. De darmflora ondersteunt de spijsvertering, stuurt het immuunsysteem aan en produceert gezonde stoffen. Als je darmen uit balans zijn, zorgt dat niet alleen voor darmklachten, zoals buikpijn of problemen met de stoelgang, maar ook eczeem, longklachten, ADHD, migraine, overgewicht, gewrichtsklachten en depressie worden in verband gebracht met een verstoorde darmwerking.

Tijdens deze interactieve lezing gaat Cindy in op de verschillende mogelijkheden die je tijdens iedere levensfase tot je beschikking hebt om je darmen en darmflora gezond te houden. De eerste stap is een zo goed mogelijke aanleg van de darmflora tijdens de eerste 1000 dagen van het leven, de zwangerschap en eerste 2 levensjaren van het kind. Op latere leeftijd is het belangrijk om de darmflora in goede conditie te houden. Voeding en leefstijl spelen hierin een sleutelrol.

Cindy de Waard is farmaceutisch wetenschapper en natuurgeneeskundige. Zij heeft zich enkele jaren beziggehouden met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van darmgezondheid en kruidengeneeskunde. De kennis die zij toen heeft opgedaan, brengt ze nu in de praktijk. Cindy geeft gezondheidsvoorlichting, helpt mensen hun darmgezondheid te verbeteren en is auteur van het boek Zwanger Baby Boefje – Van zwangerschap tot gezonde peuter in 1000 dagen. Meer informatie vind je op www.jouwgezondedarmen.nl en www.zwangerbabyboefje.nl

Sleutels tot de ziel: Bach Bloesem Remedies

Sleutels tot de ziel: Bach Bloesem Remedies

Tijdens deze interactieve workshop leert Marianque den Draak (geb. 1961) je niet alleen wat de Bach Bloesem Remedies zijn en kunnen doen, maar ook hoe stemmingen altijd een rol spelen in je leven en hoe je ze kan herkennen.

De Bach bloesem remedie is een simpele, complete geneeswijze die uitgaat van het zelfhelende vermogen van de mens. Dokter Edward Bach had deze geneeswijze rond 1930 ontwikkeld om zieke mensen te helpen herstellen. In zijn visie is het emotioneel uit balans zijn de oorzaak van ziekte. En als je emotioneel uit balans bent, genees je sneller wanneer je uit je (emotionele) éénzijdigheid komt. Je leert jezelf beter kennen als je er langer mee werkt.

Deze remedies geven helderheid en inzicht op zielsnivo. Je leert anders te reageren, passend bij jouw persoonlijkheid. Je valkuil blijken je talenten te zijn en dagen je nu uit om je te ontwikkelen. Dat kan je bemerken in je denken, voelen en doen welke in de ziel zetelen.

Aan het de overtuiging “Zo ben ik nu eenmaal” hoef je niet vast te zitten. Als je talent zich tegen je keert, kunnen Bach Bloesem Remedies je namelijk helpen om je kwaliteit positief in te zetten. Ook bij baby’s en opgroeiende kinderen werken ze ondersteunend! Als je in een moeilijke situatie zit met je kind of als ouder (een sterfgeval rond een geboorte, een huilbaby, financiële problemen of een ongeluk, enz.) kunnen de Bach Bloesem remedies je heel goed ondersteunen.

Hoe ze werken, hoe ze ontstaan zijn, en hoe ze zelfs op het moment van deze interactieve workshop ingezet kunnen worden…Marianque vertelt het met 25 jaar ervaring, kennis van zaken en met humor.

Kom luisteren en vragen stellen. Na afloop kan je voor € 10,- je eigen gebruiksflesje Bach Bloesem Remedies samenstellen. Ook maak je kans op een gratis Bach Bloesem Consult (in Arnhem of via Skype) t.w.v. € 35,-

www.praktijkdendraak.nl

Olijfolie

Olijfolie

Sensazione di Gust (Taste Sensation) is er weer bij!

Zij zijn er met pure Olijfolie Extra Vergine uit de bergen van Italië wat direct bij de boer vandaan komt. Deze Olijfolie Extra Vergine is de eerste persing, ongefilterd en koud geperst.

 Maar wat bedenkt dat precies?
 Hoe is deze pure olijfolie gemaakt?
 Wat is het verschil tussen verschillende extra vergine varianten?
 Wat zijn de voordelen van olijfolie extra vergine voor onze gezondheid en het milieu?
 En nog veel meer!

Wil je hier meer over weten en leren hoe je echte olijfolie kunt herkenen? Schrijf je dan in voor een van de twee workshops die Oesniya gaat geven om 14.00 uur of 16.00 uur!

Alle deelnemers van deze workshop krijgen ook “iets“ mee!

www.instagram.com/sensazionedigusto/
www.facebook.com/sensazione-di-gusto/

Kind en natuur

Kind en natuur

LAAT HET ME ZIEN
En ik zal het vergeten
LAAT HET ME DOEN
En ik zal het onthouden
LAAT HET ME ERVAREN
En ik zal het me eigen maken:
Dit graag, maar wel op mijn eigen tijd en in mijn eigen tempo.

Een kind groeit in de buik van de moeder in ongeveer 9 maanden van 2 mini mini cellen naar een volledig mensje. Dit gebeurt in een goede volgorde en in het juiste tempo.  We kunnen dat niet overhaasten, want dan gaat het fout. Zodra de baby in deze wereld komt zie je hetzelfde: het kindje groeit in een bepaald tempo. Het leert niet eerst lopen en dan pas staan.

De volgorde is heel belangrijk, en voor alles wordt geoefend. Zo gaat dat in de natuur.

Wij volwassenen kunnen het kleine mensje daarin alles geven wat hij nodig heeft om te kunnen groeien. Kunnen wij onze mensjes laten groeien zonder ze te overhaasten maar ze wel te steunen. Dan is het heel fijn als je een beetje weet hoe de volgorde is. Wat je kunt verwachten. En… wat er van jou wordt verwacht.

Wie zijn wij?
TRUUS BERENDTS
Werkt al sinds 1976 met kinderen. Zowel in het gewone basisonderwijs als in het speciaal basisonderwijs. Maar vooral veel in workshops, feestjes, kinderanimatie enz. met als belangrijkste punten: laat het kind kind zijn, laat het kind leren met hoofd, hart en handen. EN laat het kind op wolkjes naar huis gaan.

BEN BERENDTS
Heeft 41 jaar met heel veel inzet en plezier in het basisonderwijs gewerkt. Nu zet hij al zijn ervaring en kennis in om kinderen te laten genieten van leren en werken met hun handen, hun hoofd en hun hart.  Daarbij vooral kijkend naar het kind en zijn wereld. Inspelend op de ontwikkeling van het kind op het moment dat het kind er aan toe is. Belangrijk is daarbij ook dat de volwassenen die rond het kind staan de ontwikkelingsfasen van het kind kennen.

Samen: Berbar

Geneeskracht uit de natuur

Geneeskracht uit de natuur

Wikkelen is een natuurlijke manier om gezondheidsklachten aan te pakken! We werken met verschillende doeken en helende ingrediënten. Denk aan een warme buikwikkel met kamille bij buikpijn, een oorwikkel met ui bij oorontsteking of een halswikkel met citroen bij keelklachten. Ontdek hoe jij zelf deze wikkels toe kunt passen tijdens de lezing.

De lezing wordt gegeven door Marianne Draaijer van www.indewikkels.nl.

Je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen

Je macht loslaten, opvoeden zonder straffen en belonen

Wil jij je kind opvoeden vanuit verbinding en gelijkwaardigheid dus zonder straffen en belonen? Merk je weleens aan jezelf dat je uit frustratie of onmacht gaat dreigen met straf? Om zo iets gedaan te krijgen van je kind? Of je probeert het op een positieve manier, door je kind te verleiden met een beloning. Maar het werkt niet. Je bent het liefdevolle contact met je kind even kwijt en je voelt je dan de politieagent van jullie gezin. In deze lezing neem ik je mee in de wereld van opvoeden vanuit verbinding en gelijkwaardigheid. Wat kan opvoeden zonder straffen en belonen jou en je kind brengen? Je macht loslaten, wat betekent dat eigenlijk? Natuurlijk geef ik ook veel praktische tips!

p.s. Ik sta ook met een kraam. Kom gerust langs, ik spreek je graag!

Meer informatie over Eline en haar werk vind je op www.ouderschapvanuitjehart.nl

Balans in je Theekopje

Balans in je Theekopje

Bij de lezing van Renate Heru Utomo leer je over de eigenschappen van thee. Losse theebladeren worden gebruikt om heerlijke zachte thee te zetten die geschikt zijn voor het hele gezin. In de Chinese voedingsleer zijn er belangrijke verschillen tussen theesoorten. Wanneer zet je groene of zwarte thee? Hoe gebruik ik losse theebladeren? Kan ik dit ook voor mijn kind zetten? Tijdens deze lezing leer je een thee te kiezen die bij jouw lichaam of dat van je kind past.

Over Renate: theesommelier en sinoloog (talen & culturen van China). Schrijft voor verschillende tijdschriften over thee en geeft regelmatig lezingen of workshops. Ze geeft een lezing naar aanleiding van haar artikel in het tijdschrift Happinez: ’thee, een potje Mindfulness’. Meer informatie: www.renatea.nl & www.instagram.com/renatea.nl

 
InnerJewels
Marianque den Draak
Jouw advertentie hier?
PR-bureau De Perswinkel
Slaappunt
Olifant en Muis
Wildling Shoes
 
Blijf op de hoogte

De laatste updates in je mailbox