“Wasbare luiers? Jakkie!” “Dat is zoveel werk!”

De taboes en fabels over wasbare luiers zijn helaas nog erg sterk aanwezig. Te weinig mensen weten dat er tegenwoordig ontzettend moderne, leuke en handige wasbare luiers bestaan. Luiers die niet zorgen voor gigantische kilo’s restafval en die door natuurlijk, ademend materiaal veel zachter zijn voor de billen. Met WasbareluierWereld informeren we (jonge) ouders, professionals in de (geboorte)zorg en overheden over het prachtige alternatief voor de wegwerpluiers. Eerlijk, onafhankelijk en met een gezonde dosis humor helpen we het ouderwetse beeld dat men heeft om te zetten naar iets nieuws en begeleiden we bij de overstap.

Als je je namelijk gaat verdiepen in wasbare luiers blijkt dat nog helemaal niet zo makkelijk. In de loop van de afgelopen decennia hebben zich allerlei systemen ontwikkeld en de luiers zijn naast katoen ook van andere materialen gemaakt.

In een toegankelijke infosessie van 25 minuten leer je de belangrijkste zaken over wasbare luiers. Aansluitend kun je deelnemen aan de workshop ‘mix & match’ en de luiers in het echt zien en voelen. Je net opgedane kennis breng je meteen in de praktijk. Weet jij hoe je de luier klaar moet maken voor gebruik?

Bij de infosessie kun je vrij inlopen, voor de workshop is een beperkt aantal luiers beschikbaar. Maar meekijken bij anderen is natuurlijk ook een mogelijkheid.

www.wasbareluierwereld.nl

 

 

 

Blijf op de hoogte

De laatste updates in je mailbox