Nieuws

Slapen van baby’s en jonge kinderen

14/05/2023 | Lezingen, Workshops

Slapen van baby’s en jonge kinderen…. Is er een onderwerp rondom baby’s en jonge kinderen waar meer over gepraat, naar gevraagd en (niet zelden ongevraagd) advies over gegeven wordt dan het (niet) slapen van je baby? Hoe, hoe lang, waar, wanneer wel en wanneer niet, ritme, verwendheid of toch niet, wat is (niet) normaal? Deze vragen houdt menig ouder bezig.

Niet zo vreemd, want slaap is een vrij belangrijke factor voor een blije baby én blije ouder. Afwezigheid van (goede) slaap kan andersom tot best pittige uitdagingen leiden.

Judith Taken is verpleegkundig babyconsulent en kinderverpleegkundige van Puur & Nabij – praktijk voor je baby en jou, en komt meer vertellen over het thema slapen van baby’s en jonge kinderen.

Hoe slapen kinderen eigenlijk en wat zijn belemmerende en beïnvloedende factoren? Daarnaast staat ze stil bij fabels en feiten over slapen. Uiteraard komen er ook praktische tips aan bod. Wist je bijvoorbeeld dat je het slapen van je kindje kunt ondersteunen middels bepaalde punten onder de voet van je kindje? Benieuwd hoe dan? Kom naar haar lezing? En ze laat het je met alle liefde zien.

Judith Taken – Puur & Nabij, praktijk voor je baby en jou.

Vanuit haar praktijk begeleid ze ouders bij grote en kleine vragen, problemen of uitdagingen tijdens de baby,- en dreumestijd. Ze heeft een achtergrond als kinderverpleegkundige en verpleegkundig babyconsulent. Daarnaast is ze ook draagconsulente, docente Shantala babymassage en Dunstan babytaaltrainer. Enkele van de interventies die ze graag inzet is het gebruik van een draagdoek, of draagzak, veel nabijheid en contact met je kindje en met aandacht kijken wat je kindje aangeeft én nodig heeft.

Judith ziet het als haar missie om jou als ouder zoveel mogelijk te ondersteunen en in jouw kracht als ouder te zetten en je (weer) te laten vertrouwen op je gevoel. Om de keuzes te maken die daarbij passen, zodat de eerste levensjaren zoveel mogelijk ontspannen en tevreden verlopen voor zowel je kindje als ook voor jou. Deze periode van je kindje is namelijk de basis voor het verdere leven.

Judith wordt blij van de groeiende aandacht die er is voor het belang van investeren in de eerste duizend dagen van je kindje en waarom dat zo belangrijk is.
Ze vindt het ook fijn dat er meer bekendheid over de keuzes die je (als ouder, maar ook als professional!) daar zelf in kunt maken.

www.puur-nabij.nl
babypraktijk_puurennabij

 

 

dots_and_drops_terra