Waarom is moestuinieren voor kinderen zo ontzettend waardevol?

Kinderen leren er over de natuur, ze gaan – zo blijkt uit onderzoek – meer fruit en groenten eten als ze regelmatig in de moestuin zijn en ze zijn lekker buiten in beweging. Wist je dat kinderen die regelmatig in de moestuin zijn aardiger zijn? Lees maar eens deze blog met de voordelen van een moestuin voor kinderen.

Een moestuin is ook waardevol voor jullie gezondheid. Altijd verse groenten en vaak vers fruit bij de hand en eten zonder gif. En belangrijk voor de natuur. Veel tuinen zijn tegenwoordig betegeld. Dat is slecht voor de natuur, want onze tuinen zijn voor planten en dieren de schakels tussen de natuurgebieden en kunnen bijdragen, als je er de juiste planten in zet, aan een grotere biodiversiteit. En dat is belangrijk om onze natuur veerkrachtiger te maken.

Een groene tuin ten slotte, vangt regen op bij veel neerslag en koelt gemakkelijker af bij hitte, in tegenstelling tot steen dat de omgeving juist opwarmt.

Leren hoe je je eigen voedsel verbouwt. Die kennis neemt niemand je meer af.

Voor kinderen wordt moestuinieren leuk als er ook leuke activiteiten worden gedaan, zoals knutselen en koken. Tijdens de workshop laat ik je zien hoe ik in de cursussen van Moestuinieren met Kinderen moestuinlessen verweef met leuke dingen voor kinderen.

We gaan ook aan de slag met de activiteiten uit de online cursussen. We maken een geurig vlechtwerk van bloemen òf 6 zaadbommen vol inheemse bloemenzaden.

Kijk ook even de stand van Moestuinieren met Kinderen waar je mijn vegan receptenkalenders en gereedschapssetjes voor de moestuin kunt kopen.

 

 

 

 

Blijf op de hoogte

De laatste updates in je mailbox