Nieuws

Kort lontje als ouder?

5/05/2023 | Lezingen, Workshops

Haastig trek je je jas aan. Het is opschieten geblazen; ééntje naar de opvang, de ander naar school en jij op tijd naar je werk. Mèn waarom gaat het toch elke ochtend zo. Snel, veel te snel, doe je de rits dicht bij de jongste. Het velletje van z’n kin komt ertussen. Brullen natuurlijk! En jij denkt alleen maar: “ECHT NIET NU!”

Als je mazzel hebt, hou je je in en troost je je jongste. Als je pech hebt word je zo overspoeld door je eigen frustratie, dat je moppert tegen je kinderen. Ai! Dat wilde je nou net niet!

In deze workshop leer ik je 3 lontjesverlengers.

3 manieren om op die momenten dat alle prikkels, alle honderdduizend keer mama, alle ik-moet-nog-booschappen-doen-maar-op-mijn-werk-liep-het-uit-en-nu-ben-ik-te-laat-voor-alles, toch relaxed te blijven en rustig op je kinderen te reageren.

Na deze workshop kun jij:

• Creatieve oplossingen te bedenken, waardoor je geen politieagent bent, maar de ouder die oog heeft voor ieders behoeften (inclusief die van zichzelf)

• Relaxed blijven, ook wanneer je op tijd de deur uit moet en 3 van de 2 kinderen niet meewerken (nee, dat is geen tikfout 🤣 zo voelt het soms echt!)

• Het patroon doorbreken van mopperen of boos worden om het gedrag van je kind (omdat je heel goed weet dat je kind jouw gemopper en boosheid niet nodig heeft).

• Rust in de tent brengen. Precies op de momenten dat je kind een tantrum heeft of wanneer je kinderen elkaar in de haren vliegen.

Het is geen lezing, we gaan echt aan de slag. De workshop is een beetje confronterend en vol humor.

Ik zie je graag.

Ronde 1 in de Wolfhezezaal
11.00– 12.00 uur

Ronde 2 in de Wolfhezezaal
12.15 – 13.15 uur

Ronde 3 in de Wolfhezezaal
14.15 – 15.15 uur

www.fermevrede.nl

 

dots_and_drops_terra