LAAT HET ME ZIEN
En ik zal het vergeten
LAAT HET ME DOEN
En ik zal het onthouden
LAAT HET ME ERVAREN
En ik zal het me eigen maken:
Dit graag, maar wel op mijn eigen tijd en in mijn eigen tempo.

Een kind groeit in de buik van de moeder in ongeveer 9 maanden van 2 mini mini cellen naar een volledig mensje. Dit gebeurt in een goede volgorde en in het juiste tempo.  We kunnen dat niet overhaasten, want dan gaat het fout. Zodra de baby in deze wereld komt zie je hetzelfde: het kindje groeit in een bepaald tempo. Het leert niet eerst lopen en dan pas staan.

De volgorde is heel belangrijk, en voor alles wordt geoefend. Zo gaat dat in de natuur.

Wij volwassenen kunnen het kleine mensje daarin alles geven wat hij nodig heeft om te kunnen groeien. Kunnen wij onze mensjes laten groeien zonder ze te overhaasten maar ze wel te steunen. Dan is het heel fijn als je een beetje weet hoe de volgorde is. Wat je kunt verwachten. En… wat er van jou wordt verwacht.

Wie zijn wij?
TRUUS BERENDTS
Werkt al sinds 1976 met kinderen. Zowel in het gewone basisonderwijs als in het speciaal basisonderwijs. Maar vooral veel in workshops, feestjes, kinderanimatie enz. met als belangrijkste punten: laat het kind kind zijn, laat het kind leren met hoofd, hart en handen. EN laat het kind op wolkjes naar huis gaan.

BEN BERENDTS
Heeft 41 jaar met heel veel inzet en plezier in het basisonderwijs gewerkt. Nu zet hij al zijn ervaring en kennis in om kinderen te laten genieten van leren en werken met hun handen, hun hoofd en hun hart.  Daarbij vooral kijkend naar het kind en zijn wereld. Inspelend op de ontwikkeling van het kind op het moment dat het kind er aan toe is. Belangrijk is daarbij ook dat de volwassenen die rond het kind staan de ontwikkelingsfasen van het kind kennen.

Samen: Berbar

Blijf op de hoogte

De laatste updates in je mailbox