Mensen met gezonde darmen, blijken langer in goede gezondheid te leven. De bewoners in onze darmen, de darmflora, spelen een belangrijke rol in het behoud van je darmfunctie. De darmflora ondersteunt de spijsvertering, stuurt het immuunsysteem aan en produceert gezonde stoffen. Als je darmen uit balans zijn, zorgt dat niet alleen voor darmklachten, zoals buikpijn of problemen met de stoelgang, maar ook eczeem, longklachten, ADHD, migraine, overgewicht, gewrichtsklachten en depressie worden in verband gebracht met een verstoorde darmwerking.

Tijdens deze interactieve lezing gaat Cindy in op de verschillende mogelijkheden die je tijdens iedere levensfase tot je beschikking hebt om je darmen en darmflora gezond te houden. De eerste stap is een zo goed mogelijke aanleg van de darmflora tijdens de eerste 1000 dagen van het leven, de zwangerschap en eerste 2 levensjaren van het kind. Op latere leeftijd is het belangrijk om de darmflora in goede conditie te houden. Voeding en leefstijl spelen hierin een sleutelrol.

Cindy de Waard is farmaceutisch wetenschapper en natuurgeneeskundige. Zij heeft zich enkele jaren beziggehouden met wetenschappelijk onderzoek op het gebied van darmgezondheid en kruidengeneeskunde. De kennis die zij toen heeft opgedaan, brengt ze nu in de praktijk. Cindy geeft gezondheidsvoorlichting, helpt mensen hun darmgezondheid te verbeteren en is auteur van het boek Zwanger Baby Boefje – Van zwangerschap tot gezonde peuter in 1000 dagen. Meer informatie vind je op www.jouwgezondedarmen.nl en www.zwangerbabyboefje.nl

Blijf op de hoogte

De laatste updates in je mailbox