Nieuws

Ecologisch bouwen

23/03/2022 | Lezingen, Workshops

Een lezing is het niet en ook geen workshop. Laten we het een vragenuurtje noemen 🙂 Een vragenuurtje over Ecologisch bouwen!

Ecologisch bouwen
Heb je een langgekoesterde wens om een ecologisch huis te bouwen? Wat zijn zaken waar je op moet letten? Wat betekenen de termen ecologisch bouwen, duurzaam bouwen, nul-op-de-meter, BENG en energieneutraal? Is ecologisch bouwen betaalbaar? Vanuit onze kennis en ervaring op dit gebied gaan we in gesprek aan de hand van jouw vragen.

~Over de Groene Woning~
Na 15 jaar ervaring in de houtskeletbouwsector, van productie en werkvoorbereiding tot verkoop, begon Ewalt Nijsink begin 2019 met een aantal medewerkers met het maken van prefab elementen in de werkplaats aan de IJssel in Zutphen.

~Fijn, duurzaam en gezond wonen~
De Groene Woning maakt duurzame woningen waarin het fijn en gezond wonen is. Waarbij het onze focus is een kwalitatief goede en ecologische woning te bouwen, met eersteklas details. Hierbij maken we gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen. We ondernemen sociaal en verantwoord. Openheid in communicatie en afstemming tijdens het ontwerptraject en het bouwproces zijn voor ons belangrijk. Ook in de samenwerking met architecten, aannemers, installateurs en afbouwbedrijven.

~Ecologische bouw heeft de toekomst~
Waarom we ecologisch bouwen? Ecologisch bouwen heeft de toekomst, omdat de milieu-impact van een ecologisch gebouwde woning veel lager is. Ook kan met ecologische materialen een betere en comfortabelere woning gebouwd worden. Tenslotte is het gezonder om in een ecologisch huis te wonen door de damp-open ‘schil’. Naast dat we een mooie woning willen maken, motiveert ons dit extra!

www.degroenewoning.nl

dots_and_drops_terra